НЕКТАРИН
Нектарин - дивовижний фрукт. Сюрприз природи.
Вперше про нього як про кумедний факт згадується в англійській книжці 1616 року.
Ще через пару століть вчені почали вивчати феномен і прийшли до висновку, що все почалося тоді, коли персикові дерева стали самозапилятися.
Іноді траплялися невеликі збої – нирки розвивалися негаразд, як і належить, і фрукти виходили не ворсисті і шовковисті, а гладкі.
Нектарини з'являлися коли хотіли і де хотіли - одного сезону вони могли дозріти на одному персиковому дереві, в інший - на іншому.
Незважаючи на поширений міф, нектарин не є гібридом персика і сливи, а отриманий в результаті простої мутації персиків. Садівники гідно оцінили випадковий фрукт. І мутація стала варіацією.
Десертний смак, неповторний аромат, приємна, ніжна, таюча, соковита м'якоть плодів, простота їх консервування (шкірка плодів не видаляється) – все це сприяє їхній популярності та швидкому поширенню у виробничому та аматорському садівництві.